Bloggnorge.com // Hannah Andersen
Start blogg

Hannah Andersen

En dag uten trening er en dag uten mening

Likheten med sprint og kunstløp

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 10. januar , 2019 kl. 11:27

Hei, mitt navn er Aagot- Cecilia, jeg har også min egen blogg som heter Sprintbloggen, jeg skal ha er gjesteinlegg her i dag. Før jeg begynte med sprint drev jeg med kunstløp. Utifra erfaring med begge disse sportene har jeg nå funnest noen likheter og ulikheter med sprint og kunstløp.

Siden jeg drev med kunstløp i hele i 8 år har jeg utviklet mye styrke i både ben og i resten av kroppen. Jeg har fått høre fra sprinttreneren min at jeg har ett godt grunnlag til sprint på grund av dette. Jeg vil si at kunstløp og sprint hører godt sammen når det gjelder hvilken type styrke du trenger. Den forskjellen som jeg la mest merke til var at i sprint så trener vi også med vekter, noe som ikke hører så godt inn i kunstløp. Kunstløpere skal nemlig ikke ha store tydlige muskler, de skal ha lange, tynne og lette muskler for å klare hoppene og piruetter uten noe problem.

Når man driver med kunstløp er det viktig å alltid pointe tærne slik at det ser elegant ut. I sprint bruker vi også tærne, men på en litt annen måte, for i kunstløp skal jo kroppsvekten ligge akkurat midt på foten, men i sprint skal all vekten ligge på tærne for at det skal bli lettere å sprinte rask. I sprint flekser vi også foten for å få kraftigere «kraffs» i bakken, noe som er helt omvendt fra kunstløp.

Viss du er interrisert i sprint, og hvordan jeg trener for å bli den beste sprintutgaven av meg selv, kan du sjekke ut bloggen min som heter Sprintbloggen.blogg.no. Jeg skriver om alt fra trening, til kosthold, til konkurranser.

Tusen takk til Hannah Andersen som lot meg få lov til å skrive litt her i dag:))

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.